A Stadion tetőszerkezetének fedéséhez érkezett a Szombathelyi Sportkomplexum beruházása
2017.
márc. 28.
Szombathely, 2017. 03. 28. - A Stadion tetőszerkezetének fedéséhez érkezett a Szombathelyi Sportkomplexum beruházása. Az ütemtervnek megfelelően halad az építkezés, amelynek újabb állomása a tetőszerkezet PTFE membránnal történő bevonása. Az üvegszövet fóliával a teljes nézőtér fedetté válik.

Az egyik legkorszerűbb, gazdaságos és hosszú élettartamú anyaggal vonják be a szombathelyiek számára épülő Sportkomplexum futballpályáját.  Az üvegfólia négyzetméter súlya jelentősen kevesebb, mint bármely más tetőfedésre alkalmas anyagé, ugyanakkor a szakítószilárdsága és ütésállósága nagyobb. A membrán esőben nem kopog, akusztikai szigetelése is biztosított valamint a hó és a szél terhelésének is ellenáll.

A PTFE membrán fólia felszerelése után tojáshéjszínű, ezt követően kb. egy hónap alatt UV hatására válik fehérré. A kivitelező a teljes Stadion lefedésével július elejére elkészül.

Ilyen anyaggal fedték le például a Berlini Olimpiai Stadion tetőszerkezetét, de ezt használták Debrecenben a Nagyerdei Stadion fedőszerkezetének kialakításánál is.

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft.

 

Kép forrása: nyugat.hu

 

Kapcsolat

9700 Szombathely, Rohonci út 3.

Építtető

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.
9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.