Közel 400 ember dolgozik a Haladás Sportkomplexum építkezésén
2017.
máj. 08.
Látványosan halad a szombathelyi Haladás Sportkomplexum építkezése, mely a tervek szerint ősszel kerül átadásra a Swietelsky-Haladás futballistáinak és a 13 szakosztálynak. Az építkezésen folyamatos a munkavégzés, a beruházás 350-400 embernek biztosít munkát.

Előző hírünkben számoltunk be arról, hogy ütemterv szerint halad a szombathelyi Rohonci úti sportcsarnok, valamint VIP épület építési munkái.

A stadion épületrészénél a lelátó keleti oldalán a Rohonci úttal párhuzamos szakaszon, valamint a déli oldalon befejeződött az acélszerkezetet takaró ún. PTFE membrán helyszíni szerelése. Az ipari alpinisták az északi oldalon folytatják a tartószerkezet membrán takarásának helyszíni szerelését.

 

Az északi és déli rámpa szerkezetépítési munkái befejeződött. A déli oldali rámpa alsó szakaszának szigetelési munkái vannak folyamatban.

Megkezdődtek továbbá a stadion pályaépítés durva földmunkái is, mellyel párhuzamosan haladnak a kivitelezők a külső munkákkal is.  A telken belüli közműépítési feladatok gerinc és bekötő vezetékekhez köthető szakaszai elkészültek.  A terület nyugati oldalán a Perint patakkal párhuzamos belső útszakasz jó részén elkészült az út pályaszerkezete.

 

Az elkövetkezendő időben a létesítmény teljes területén tovább folytatódnak a szakipari, épületvillamossági és épületgépészeti munkák, felállványozzák a sportcsarnok homlokzatát és elkezdődik a homlokzat hőszigetelése is. Megkezdődik az épület MLSZ gyengeáramú rendszereinek szerelése, és tovább folytatódnak az üzemeltetői gyengeáramú rendszerek kivitelezési munkái.

Kapcsolat

9700 Szombathely, Rohonci út 3.

Építtető

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.
9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.