Már csak egy nap van a Haladás Sportkomplexum nyitóünnepségéig
2017.
nov. 07.
Szombathely, 2017. november 7. - A Haladás Sportkomplexum ünnepélyes megnyitójára több mint 8500 jegy kelt el. Nagy sajtóérdeklődés kíséri az eseményt, a várhatóan teltházas ünnepségre egyaránt regisztráltak a regionális és országos sajtó munkatársai is. A sportkomplexum november 8-án 17.45-kor nyitja meg kapuit, az este folyamán gálamérkőzést játszik a Swietelsky-Haladás és az NK Osijek futballcsapata is a Rohonci úti stadionban.

A sportkomplexum november 8-án 17 óra 45 perckor nyitja meg kapuit, az ünnepség kezdetén warm up játékok, videók vetítése és színes programok szórakoztatják majd a kilátogatókat. Az esti műsor keretében beszédet mond Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere; Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár; Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.

A beszédeket egy több mint 250 közreműködő segítségével megvalósuló látványos show műsor követ majd, melyben részt vesznek a HVSE, az Illés Akadémia és a Király Sportegyesület kis futballistái, a Savaria Szimfonikus Zenekar művészei, a Savaria Légió tagjai, az Ataru Taiku ütősegyüttes, mindemellett lesz freestyle futball bemutató és fellép a vas megyei kötődésű Soulwave együttes is.

Az est végeztével a Swietelsky-Haladás futballcsapata játszik gálamérkőzést a horvát élvonalbeli NK Osijek csapatával.

A sportkomplexum otthont ad majd a szombathelyi futballistáknak, sakkozóknak, birkózóknak, ökölvívóknak, súlyemelőknek, kézilabdázóknak, röplabdázóknak egyaránt. A létesítmény átadásával 20 év legjelentősebb fejlesztése valósult meg Szombathelyen és a régióban, mely a sport iránti szeretetet és kötődést hivatott erősíteni, valamint az egészségtudatos, preventív életmódra biztosít teret, lehetőséget.

A nagy érdeklődésre való tekintettel kérjük a nézőket, hogy a sportkomplexum közelében található nagyobb parkolófelületeket használják (Claudius szálloda melletti parkoló, Emlékműnél lévő parkoló, MMIK melletti parkolók, Csónakázó-tó melletti parkoló), valamint a várható torlódások és forgalomkorlátozások miatt időben érkezzenek.

 

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.

Kapcsolat

9700 Szombathely, Rohonci út 3.

Építtető

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.
9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.