Polgármesteri helyszínbejárás a Haladás Sportkomplexumnál
2017.
febr. 01.
Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a hideg időben is épülő Haladás Sportkomlexumot.

A hideg időjárás ellenére Szombathelyen a munka nem áll meg, a tervek szerint zajlik a Haladás Sportkomplexum építkezése. Keddi nap folyamán Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere tekintette meg a beruházás jelenlegi munkafolyamatait.

A sportcsarnok előregyártott szerkezet építése befejeződött, felbetonozás, kiegészítő monolit szerkezetek készítése folyamatban van. Megkezdődtek a sportcsarnok válaszfalazási, homlokzati vázkitöltő falak falazási munkái, a déli rámpa szerkezetépítése, rámpaalapozása.

Elkészültek a VIP épületrész falazási vakolási munkái, az épület villamos, illetve épületgépészeti alapszerelési munkák - erős illetve gyengeáramú rendszerek védőcsövezése légtechnikai, hűtés-fűtés, víz, tüzivíz, csapadékvíz-szennyvíz rendszerek kiépítése – folyamatosan zajlik. Elindultak az aljzatbetonozási, ipari padlókészítési munkák is.

Stadion épületrészen az előregyártott tartószerkezet elkészült, a lelátói mellvéd elemek elhelyezése folyamatban van. megkezdődtek a kioszkok, közönségforgalmi WC-k gépészeti alapszerelési munkái. Az acél szerkezet szerelése tovább haladt, a Ki oldal elkészült, a nyugati északi, keleti oldali szerkezetek szerelése párhuzamosan halad. Folytatódott a telken belüli közműhálózat kiépítése, ivóvíz, tűzivíz, csapadékvíz, szennyvíz rendszerek kiépítése párhuzamosan halad.

Február folyamán várhatóan befejeződnek a sportcsarnok vasbeton szerkezet építési munkái, továbbá megkezdődnek a sportcsarnokon belüli szakipari munkák. Folytatódnak továbbá a VIP épületrészben megkezdett szakipari, valamint épületgépészeti és épületvillamossági munkák és megkezdődnek a homlokzati üvegfalak beépítési munkái. Folytatódik az acél szerkezet szerelési munkák, amelynek döntő része februárban elkészül.

Kapcsolat

9700 Szombathely, Rohonci út 3.

Építtető

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.
9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.