Sajtóbejárást tartottak a Haladás Sportkomplexumban
2017.
okt. 18.
Szombathely, 2017. október 18. – Sajtóbejárást tartottak a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban. A média munkatársait a kivitelező projektvezetője, Strobl Ákos vezette körbe. A résztvevők Illés Bélával és Bokor Zsolttal közösen tekinthették meg a Rohonci úti épületet.

A résztvevők a sajtóbejáráson betekintést nyerhettek a vasi megyeszékhely sportkomplexumába, mely az elmúlt 20 év legjelentősebb fejlesztése Szombathelyen. A bejáráson a Haladás Labdarúgó Kft. tulajdonos sportigazgatója, Illés Béla és a HVSE elnök-helyettes sportigazgatója, Bokor Zsolt is részt vett.

A sportkomplexum részét képezi egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes egészében fedett lelátóval rendelkező futballpálya és egy multifunkcionális sportcsarnok. A sportcsarnok földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók, súlyemelők kapnak helyet, de ugyanitt található egy konditerem és a bemelegítő folyosó is. Az első emeletet a kézilabdázók, futsalosok, röplabdázók és az utánpótlás labdarúgó játékosok foglalhatják majd el, valamint itt került kialakításra a centerpálya is.

A sportkomplexumnak helyet adó telek teljes területe 56.500 m2, nettó alapterülete 22.300 m2. A stadion fedéséhez a kivitelező Swietelsky-ZÁÉV konzorcium 710 tonna acélszerkezetet, valamint 21.600 m2 membránt használt fel. A sportkomplexumba 1800 tonna betonacél és 27.200 m3 beton, valamint 185.000 db tégla került beépítésre.

A létesítményhez 292 db parkoló, 160 db kerékpártároló tartozik. A stadionban lévő ülőhelyek száma 8940 db, a sportcsarnokban 500 db.

A létesítménnyel egy olyan nemzetközi szabványoknak megfelelő sportkomplexum és rekreációs övezet került kialakításra, mely európai szintű szolgáltatást nyújt a régiónak és Szombathelynek.

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.

Kapcsolat

9700 Szombathely, Rohonci út 3.

Építtető

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.
9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.