SAJTÓKÖZLEMÉNY - Átadták a szombathelyi Haladás Sportkomplexumot
2017.
nov. 08.
Szombathely, 2017. november 8. – Ünnepélyes keretek között adták át az újonnan épült Haladás Sportkomplexumot. A megnyitón beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és dr. Hende Csaba az országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.

A Haladás Sportkomplexum ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a szombathelyi nézőközönség előtt a Rohonci úti stadionban.

A nyitóünnepségen köszöntőbeszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki felidézte, hogy 2012 áprilisában egy ötletterv keretében mutatta be a miniszterelnöknek és dr. Hende Csaba miniszternek az új Haladás stadion és a körötte elterülő rekreációs övezet kialakításának tervét, ma azonban már mind a kettő a város megvalósult beruházása. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették a fejlesztést és azoknak is akik részt vettek az építésben.

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta: a magyar kormány kiemelt fontosságot tulajdonít a sportinfrastruktúra-fejlesztéseknek.
 "Ha azt akarjuk, hogy erős, kitartó és jó jelen nemzedéke legyen Magyarországnak, akkor fejleszteni kell a sport színtereit, hiszen a sport pozitív hatást gyakorol életünk szinte minden területére…Olyan nemzet vagyunk, amely világklasszis sportolókkal büszkélkedhet, az új tehetségek megismeréséhez és kiemelkedéséhez azonban - szülessenek az ország bármely részében - esélyt és lehetőséget kell teremteni minden fiatal számára. Ehhez sportlétesítményekre, tanárokra, nevelőkre és edzőkre van szükség. Szombathely ezen a téren is az élen jár, éppen ezért kívánja támogatni a magyar kormány a szükséges regionális fejlesztéseket" - fűzte hozzá.

Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője kijelentette: Szombathelyen a Haladás "családi ügynek" számít, a sport jelentősége összeköti a szombathelyi embereket.
Az esti nyitómérkőzésen a szombathelyi Swietelsky-Haladás a horvát NK Osijek csapatával játszott. A meccset színes show előzte meg, melyben közreműködtek a Savaria Szimfonikus Zenekar fúvósai, a Savaria Legio tagjai, az Ataru ütőegyüttes, a Haladás utánpótlás együttese, az Illés Akadémia és a Király Sportegyesület fiataljai, valamint a vas megyei kötődésű Soulwave zenekara is.

A Haladás Sportkomplexum 100%-os kormányzati támogatással másfél év alatt épült fel, a kivitelezést a Swietelsky - ZÁÉV konzorciuma végezte. A komplexum részét képezi egy csaknem 9 ezer fő befogadására alkalmas UEFA IV. besorolású futballpálya és egy multifunkcionális sportcsarnok, amelynek földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók kaptak helyet, de ugyanitt található egy bemelegítő folyosó és konditerem is. Az emeletet a kézilabdázók, futsallosok, röplabdázók vehetik birtokba, a nekik épített centerpálya mellett egy 500 fős lelátó is épült.

A szombathelyi labdarúgó stadion és multifunkcionális sportcsarnok építkezésén 530 munkás, 3 toronydaru, 8 autódaru dolgozott. A sportkomplexumba 185.000 darab tégla, 27.200 m3 beton került beépítésre, a fedéshez 21.600 m3 stadion membránt és 800 tonna acélszerkezetet használtak fel.

 

A sportkomplexum átadásával az elmúlt 20 év legjelentősebb fejlesztése valósult meg Szombathelyen és régióban, mely a sport iránti szeretetet és kötődést hivatott erősíteni, egészségtudatos, preventív életmódra biztosít helyszínt.

 

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft.

Kapcsolat

9700 Szombathely, Rohonci út 3.

Építtető

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.
9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.