Több mint nyolcszáz tonna acél került beépítésre a Haladás Stadion lelátóinak szerkezetébe
2017.
ápr. 28.
A Rohonci úti telepen áprilisban is folyamatosan zajlottak az építkezés munkafolyamatai. A kivitelezésért felelős Swietelsky-ZÁÉV konzorcium a megfelelő ütemtervet tartva halad a beruházással, így ősszel már birtokba vehetik a sportolók az új sportkomplexumot.

Áprilisban elkészültek a sportcsarnok előregyártott vasbeton szerkezeteinek helyszíni szerelése és a homlokzati kitöltő falak is. A válaszfalazások, a villamos és gépészeti alapszerelési munkák, valamint a szárazépítés folyamatban van, a homlokzati függönyfal szerelési munkái 90 %-ban elkészültek. Jelenleg folyamatban van a sportpályák sportparketták alatt kialakított betonozási munkák.

Befejeződött továbbá a VIP épület szerkezetépítési munkái, a VIP parkoló teljes felületén elkészült a bitumenes vízszigetelés, illetve a VIP parkoló nagy részén a végleges bazalt beton szerkezet is elkészült. A VIP épületnél folytatódtak az építőmesteri munkák; szárazépítés, esztrich aljzat betonozási munkák, homlokzati hőszigetelések, függönyfal szerelés, hidegburkolási munkák a vizes blokkokban, álmennyezet feletti tisztasági festések, valamint az épületgépészeti és épületvillamossági alapszerelések.

A stadion lelátók elsődleges főtartó rendszerű acélszerkezete elkészült, a másodlagos acélszerkezeti elemek beemelése is hamarosan befejeződik. Kivitelezők több, mint 800 tonna acélt építettek be a lelátók tető acélszerkezetébe. Mind az északi és déli rámpa szerkezetépítési munkái elkészültek.

A külső munkálatok is jól haladnak, a telken belüli közműépítési feladatok gerinc és bekötő vezetékekhez köthető szakaszai elkészültek.  A terület nyugati oldalán a Perint patakkal párhuzamos belső útszakaszon megkezdődtek az útépítési munkák.

Az építkezésen folyamatosan közel 400 ember dolgozik, a Haladás Sportkomplexum beruházása ütemterv szerint halad, így ősszel már a sportolók előtt is nyitva áll majd a Rohonci úti Sportkomplexum.

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft.

Kapcsolat

9700 Szombathely, Rohonci út 3.

Építtető

Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.
9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.